Treurige ontdekking

Een rustige nacht, H.Mis en H.Communie in de Kelder. Treurige ontdekking in de Kweekschool. Wat een vandalisme!! In natuurkundelokaal – kamertje – studieklas, klas van Sr.Electa: alle doosjes opengemaakt, de inhoud

over de vloer tot in de gang toe. Dropjes, pepermunt, hoesttabletten met trommels en al meegenomen. Ook scharen en mesjes v.d. biologie, gedeelten van de instrumenten “georganiseerd” gestolen. Het is verschrikkelijk. Veel stuk getrapt. Wij hebben er nog wat uitgehaald. Boeken laten ze ongemoeid. De eikenhouten kast in de recreatiezaal ingeslagen. Andere eikenhouten kasten opengebroken. De bibliotheekkast ingeslagen.

Geruchten: Bladel bevrijd. Ook Best. De Duitsers zouden uiterst bang van de naderende Tommys zijn. We zouden er goed vóórstaan! Weinig geschoten tot 16.30 uur. Nu weer wel. Vanavond de petroleumlampen aangemaakt, Die Dr.Scholman ons bezorgd heeft. Kleren, breekwaar enz. van de familie Schaberg uit het Rectoraat gehaald. De officieren zijn weg, de kleren van Mijnheer Schaberg zelf zijn meegenomen.

Vanmiddag een broeder Montfortaan geweest. Langs het kerkhof komende, werd hij gewenkt door de schilder Kruysen (72) en een Duits officier. Kruysen moest door de Duitser doodgeschoten worden, omdat hij volgens zijn zeggen twee Duitsers had doodgeschoten. De broeder moest getuige zijn.

Blijkbaar hadden beide een glaasje te veel op, maar het is toen niet gebeurd.

Comments are closed.