Deze website maakt onderdeel uit van het project 75 jaar Vrijheid in Oirschot (bevrijd op 24 oktober 1944). Er is een aparte site voor de Beerzen ( www.tweedewereldoorlogindebeerzen.nl ), reeds bevrijd op 22 september 1944.  Het genoemde project is een samenwerking van de gemeente Oirschot,de Heemkundekringen van Oirschot en de Beerzen,het Kapittel van Oirschot en ook zal er door Open Monumenten Dag en de Old Timer Club Oirschot aandacht aan worden besteed.

Verschillende Oirschottenaren hebben tijdens de oorlog een dagboek bijgehouden. De verschillende dagnotities zijn per dag verzameld en op datumvolgorde is te lezen hoe het verloop was van de laatste twee maanden van de oorlog. Het streven is om nog meer dagboeken te verwerken en ook de periode nog te verlengen.

Op dit moment is het dus mogelijk om de laatste twee maanden van de oorlog van dag tot dag te volgen; een en ander is ge├»llustreerd met authentieke foto’s.

Deze website is opgezet en zal worden beheerd onder verantwoordelijkheid van de Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot.

Geef een reactie