Zware ontploffingen

Heel de nacht en deze morgen zware ontploffingen. (Later hoorden we, dat deze  dag Dolle Dinsdag werd genoemd. De wildste geruchten waren in omloop. In Rotterdam beweerden ze: de geallieerden zitten in Dordt; in Den Haag zeiden ze: ze zijn al in Rotterdam en in Haarlem stapte onze Rie (mijn zus) uit de trein en daar stonden de mensen met bloemen onder de mantel de geallieerden al op te wachten.

Ze hebben helaas lang moeten wachten en de bloemetjes zullen wel niet fris gebleven zijn, evenmin als de mensen. Die ontgoocheling van het winterfront tot deMaas is ontzettend geweest.)

Gisterenavond en vannacht in de richting van Gilze-Rijen: grote steekvlam men gevolgd door      ware ontploffingen na +/- een minuut. Wij dachten, dat het ontploffingen van munitiedepots waren, die overal door de Duitsers werden vernield vóór zij terugtrokken.

Vannacht om 12 uur waren de Engelsen in Breda, zei men. Wij leven in een geweldige spanning, afwisselend in hoopvolle vreugde en hevige angst.

Vanmiddag is het zeer stil, geen berichten. Vanaf zondag is er geen post meer gegaan. Woensdag was Mijnh. Th. van Delft uit Tilburg hier; hem gaven we brieven en circulaires mee om te posten, waar hij kon in Tilburg?

De kinderen is geschreven, dat de vakantie tot onbepaalde tijd verlengd is.

De mensen mo ten om 20.00 uur binnen zijn. Om 22.30 uur zijn Duitsers in wagens met paarden ervoor naar de Markt gereden. Mijnheer Poulssen belooft te komen vertellen, als hij iets hoort.

Comments are closed.