H. Michael bevrijd ons van onze vijanden

H.Michaêl, bevrijd ons van onze vijanden!

Een rustige nacht en voormiddag. Weer H.Mis en H.Communie. De knechts komen ook in de H.Mis. Bernard dient als misdienaar.

Vanmorgen is molenaar van Loon geweest. Hij was bang, dat wij niet meer te eten hadden en bracht wat puddingpoeder. De knechts wilden naar het Hof gaan, om te zien hoe alles er uitzag. De voorkant van onze kapel erg geschonden. Het beeld van O.L.Vrouw (boven in de nis aan de buitenkant) lag in gruzelementen voor het huis. Toen ze er stonden te kijken, werd er op hen geschoten en ze kozen het hazepad; ze waren dus gauw terug!

Een kijkje op de Kweek wezen nemen, nogal goed; rectoraat onbeschadigd b.v. de ramen. De Montessorischool heeft een voltreffer .

De voeding is nog zeer goed. Zojuist is er weer gebakken: 60 broden voor twee dagen. De toren heeft al grote gaten.

Om ongeveer 13.00 uur twee Duitse soldaten aan de deur, die in de kelder willen. Ze dachten, dat het een openbare kelder was. Ze kwamen uit Frankrijk. Onze kelder was voor 200 zusters o.a. T.B.C.lijdsters! Ze zijn naar de omliggende huizen gegaan.

Ieder zoekt zijn eigen verpozing: een boek, een breikous, enz. De verveling is voortaan groot. Nu het wat rustiger wordt, gaan we weer eens wat oplopen. Sr.Honorine en Sr.Euphemia zijn naar het Hof geweest. De Duitsers zaten erin. De buitenkant is gaaf.

Op de grote speelplaats zijn de gestolen sleutels van de Kweekschool ge­ vonden. Alle ruiten in de buitenschool zijn zo ongeveer stuk.

Vandaag 300 pond rundvlees ontvangen tégen normale prijs, gebracht door· het Rode Kruis, een Pater Montfortaan en onze Bernard.

We zijn nu een week in de kelder. Ik had niet gedacht, dat we het er zo lang in zouden volhouden. Mocht het toch gauw tot een einde komen!

Na de middag veel geschoten: granaten van alle kanten.

Comments are closed.