Rustige nacht, vanmorgen hevige ontploffingen

Rustige nacht gehad – vanmorgen hevige ontploffingen. Men zegt, dat de Oirschotse bruggen over het kanaal met dynamiet zijn geladen. Bij iedere knal meent ieder, dat die bruggen uiteen slaan! De Duitsers gaan er echter met hun wagens over heen en weer.

Vanmorgen de kweekschoolkachel door de Duitsers meegenomen. Ze zeiden, naar de hoge brug (bij Termeer), waar± 30 Duitsers liggen. Over drie dagen kunnen we ze halen. Als ze tijd hebben, zullen zij ze terugbrengen!! Hoe braaf! Geloof jij het??!!

Heel de dag hevige ontploffingen. In het kanaal lagen vier schepen, die zaterdag beschoten zijn. De Duitsers zullen die schepen nu laten zinken. Het ene schip is geladen met aardappelen voor Eindhoven, een ander met brandstoffen: briketten . Heel de dag rijden de Duitsers met sportwagens, kruiwagens etc. om de schepen te lossen. Al wie zich op straat vertoont, wordt gedwongen mee te gaan lossen, ook één onzer knechts.

Deze avond zijn de schepen gezonken. De mensen zeggen, dat er bij de brug en kanonnen en mitrailleurs staan opgesteld. De brug bij de familie De Bresser is al gesprongen en naar de diepte gezakt. De Duitsers vorderen overal paarden, wagens en fietsen. Er heerst een zeer zenuwachtige spanning onder ons.

Comments are closed.